Aangepaste hotels voor mindervaliden

Vind hier aangepaste hotels voor mindervaliden.

Zoals aangepaste hotels voor mindervaliden aan zee in Nederland of België. Boek een mindervalide hotel kamer in een hotel met aanpassingen voor mensen met een fysieke beperking. Aangepaste hotels mindervaliden aan de Belgische of Nederlandse kust, zijn bij de meeste mensen favoriet. Een vakantie of weekend aan zee, altijd goed!

Aangepaste hotels voor mindervaliden Nederland

Wie een rolstoelvriendelijk hotel in Nederland zoekt, heeft wat te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een aangepast hotel mindervaliden in Zeeland huren en genieten van de prachtige Zeeuwse kust. Maar je kunt ook kiezen voor aangepaste hotels mindervaliden in Drenthe, Overijssel, Gelderland of Zuid-Limburg. Voor in de zomervakantie zijn aangepaste hotels voor mindervaliden aan de Nederlandse kust favoriet. Vind hier rolstoelvriendelijke hotels in Nederland.


In België een hotelkamer in een aangepast hotel mindervaliden boeken.

Op zoek naar een mindervaliden hotel België? Wat voor een mindervaliden vakantie Nederland geld, is ook van toepassing op België. Het aanbod aangepaste hotels voor mindervaliden in België is groot. Je kunt bijvoorbeeld een rolstoelvriendelijke hotelkamer boeken in een aangepast hotel aan de Belgische Kust maar ook in de Belgische Ardennen, Antwerpen en Luik zijn voldoende mogelijkheden voor een rolstoelvakantie en verblijf in een aangepast hotel. Ook in België zijn de aangepaste hotels voor mindervaliden aan zee favoriet. Aan de Belgische kust vind je ook familie hotels die rolstoeltoegankelijk zijn.


rolstoelvriendelijke hotels Nederland

Liever een rolstoelvriendelijk huisje aan zee?

Als je een rolstoelvakantie aan zee wilt boeken, kan je ook overwegen een mindervaliden huisje aan zee te boeken. Het voordeel van zo een aangepast vakantiehuisje aan zee is dat je niets met andere gasten te maken hebt en je eigen kook- en douche voorzieningen hebt. Zo een mindervaliden huisje aan zee is bijvoorbeeld ideaal voor een vakantie aan zee voor 7 of 14 dagen. Daarnaast kan je zo een huisje aan zee ook met bijvoorbeeld 3, 4, 5 of 6 personen boeken.


Luxe hotels geschikt voor mindervaliden

Wie als mindervalide kiest voor een luxe vakantie, kan bijvoorbeeld een luxe hotel aan zee boeken met verblijf in een aangepaste hotelkamer. Je kunt ook kiezen voor een verblijf in een rolstoelvriendelijk hotel met zwembad, sauna, Turks stoombad of andere wellness faciliteit. Het is wel belangrijk om te informeren of eventuele wellness faciliteiten zoals zwembad, Spa of sauna toegankelijk zijn voor personen die afhankelijk zijn van een rolstoel en eventuele hulpmiddelen zoals hellingbaan.


plezier in het bubbelbad

Gaat de hond mee op je mindervaliden vakantie?

Het is goed om te weten dat in een aantal aangepaste hotels voor mindervaliden, huisdieren toegestaan zijn. Meestal wordt er maar 1 honden op de hotelkamer toegelaten maar er zijn ook mindervaliden hotels waar 2 honden op de hotelkamer welkom zijn. Vanzelfsprekend worden alleen goed opgevoede honden toegelaten en moeten ze in het hotel aangelijnd zijn. In het restaurant worden huisdieren niet altijd toegelaten dus informeer bij de receptie van het hotel wat de voorwaarden ten aanzien van honden in het hotel zijn. Je betaalt meestal wel een toeslag per hond per nacht.


Last minute hotels met kamer voor mindervaliden

Behoefte aan een last minute weekendje weg maar rolstoelafhankelijk? Er zijn soms last minute hotels te vinden met een aanbod rolstoeltoegankelijke hotelkamers. Je kunt een aangepaste hotelkamer bij zo een last minute hotel aan zee of in de bossen meestal tot 1 dag voor vertrek nog boeken maar soms is dat ook nog mogelijk op de dag van vertrek. Ofschoon last minute hotelkamers soms wel tot 40 % goedkoper zijn, is het als mindervalide meestal niet verstandig op zo een last minute hotelkamer te wachten.


Er zijn relatief weinig goede mindervaliden hotels

Het aanbod goed aangepaste hotelkamers is in Nederland en België relatief klein, en wachten een een beschikbare en aangepaste, last minute hotelkamer, kan betekenen dat er geen aanbod is. Wij adviseren dan ook om je mindervaliden vakantie, weekendje weg of éénmalige overnachting bijtijds te boeken. Alleen dan is de kans optimaal dat je een aangepaste hotelkamer in een mindervaliden hotel aan zee of in de bossen kunt boeken.